Movem Tortosa i Movem Els Reguers anuncien la proposta que portaran a debat el  proper ple municipal de l’Ajuntament de Tortosa i que vol posar en valor la tradició més  important dels Reguers, tota la faena vinculada al treball dels cabassos i la palma i  sobretot, amb la cooperativa obrera “El Porvenir” instal·lada al poble durant molts anys. 

Així ho han explicat els portaveus de Movem Tortosa, Jordi Jordan, i Movem Els  Reguers, José Luís Borràs, que concretament proposen recordar aquesta cooperativa,  per a conservar-ne la memòria, com un dels símbols del poble, pintant un mural de la  cooperativa exactament on estava antigament ubicada i que avui és l’Ajuntament pedani dels Reguers. 

Esta cooperativa forma part del passat històric del poble i va ser un referent de  l’industria artesana del territori. En paraules de Borràs, “la iniciativa pretén donar visibilitat, humanitzar els referents associatius del poble i donar a conèixer esta important empresa cooperativa per tal de posar en valor el patrimoni immaterial del  poble i que dona essència als Reguers”. 

La ubicació proposada és precisament on es trobava antigament la cooperativa,  construïda al segon terç del segle XX, fruit de l’esperit comunal del poble. Borràs ha “reivindicat el dret a comptar amb un referent artístic icònic als Reguers, que ens ajudi a evidenciar la nostra singularitat com a poble. A més, l’objectiu final és reactivar el teixit social del poble, que s’ha vist molt malmès per la manca d’inversió de l’Ajuntament  de Tortosa al poble i la pandèmia”. 

Borràs ha aprofitar per agrair el treball conjunt de Movem Tortosa i Movem Els Reguers,  que ha tingut com a fruit la millora d’infraestructures del municipi molt malmeses com  ara el parc infantil a l’escola, la megafonia i la sala del ball d’hivern, entre altres.  

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.