Tivissa acull el rodatge d’un curtmetratge dirigit per Carla Simón, guanyadora, entre altres, del premi Goya a la millor direcció revelació i del premi Gaudí a la Millor Pel·lícula pel seu primer llargmetratge “Estiu 1993”. El nou curtmetratge que té com a títol provisional “Proyecto VIH”, té com a objectiu conscienciar a la població d’entre 17 i 20 anys de l’existència, la detecció i els tractaments per a la sida.
Tivissa és on s’està rodant bona part del nou curtmetratge de Carla Simón. Després del premiat llargmetratge “Estiu 1993”, Simón dirigeix “Proyecto VIH”, títol provisional del seu nou projecte.
El fil argumental gira al voltant d’un jove que ara té novia però que en un passat havia estat amb un noi, qui un dia l’avisa que hauria de fer-se el test del VIH perquè a ell li ha sortit positiu. El curtmetratge es vol centrar en com el protagonista afronta aquesta situació amb la intenció que els joves d’avui en dia en prenguin consciència:
Després d’una llarga llista de possibles pobles de Catalunya i d’una ruta visitant la majoria d’aquests, és a Tivissa on s’està rodant bona part del curtmetratge. L’altra localització és a Tarragona.
Tot el poble s’ha bolcat en aquest projecte fent, fins i tot, de figurants. Per la seva banda, l’alcalde, Jordi Jardí, valora molt positivament que Simón hagi volgut rodar el curtmetratge a Tivissa.
L’estrena de “Proyecto VIH” serà l’1 de desembre, coincidint amb el dia Mundial de la Sida.