Des de fa nou mesos l’ACA porta les aigües residuals de Tivenys per carretera, amb diversos viatges diaris en camió, fins a l’estació depuradora de Tortosa-Roquetes. La causa: problemes amb el punt d’abocament previst inicialment al barranc de Valljardina, on hi han captacions d’aigua de reg, i deficiències de l’estació depuradora, que segons fonts municipals i del Copate no treu l’aigua amb els paràmetres de depuració adequats. El cas és que l’ACA la va acabar de construir fa més de set anys però per diferents casuístiques no ha entrat mai en funcionament. A més a més, ara cal buscar un nou punt d’abocament directe al riu, amb una nova conducció, i l’ACA reconeix que per executar aquest projecte i fer millores a la depuradora hauran de passar 18 mesos més des del moment en què reba l’autorització de la CHE. Tot plegat, un autèntic escàndol que podria fer entrar en operació la planta 10 anys després d’estar acabada. Tots els detalls, en l’edició en paper del setmanari, que obre la seua portada amb aquesta notícia.