De l’11 de maig al 17 de juny un total de vuit restaurants oferiran menús suculents amb aquest crustaci d’ingredient principal 

El llagostí es torna a fer més present que mai per aquestes dates als restaurants de Vinaròs amb motiu de les XI Jornades de la Cuina del Llagostí de Vinaròs, que començaran aquest divendres, 11 de maig. Es tracta d’una de les cites més potents i suculentes del calendari d’esdeveniments gastronòmics d’aquest municipi del Baix Maestrat on el llagostí és indubtablement el seu producte estrella.

Llagostins saltats amb carxofes, maridats amb oli d’oliveres mil·lenàries,cuinats a la sal amb algues, a la paella barrejats amb ortigues de mar o com a carpaccio, macerats amb cítrics i reducció de vermut roig, són algunes de les propostes que es podran assaborir dins d’aquestes jornades gastronòmiques, de l’11 de maig al 17 de juny, i que demostren la versatilitat d’un producte que és un regal per als paladars més exigents i que lliga a la perfecció amb altres productes quilòmetre zero del mar o de la terra, però també amb ingredients menys tradicionals.

Un total de vuit restaurants s’han sumat enguany a aquestes jornades i oferiran menús per 32 euros amb iva inclòs. Els restauradors locals sempre han sentit devoció per aquest producte gastronòmic de gamma alta, i això es nota en cadascun dels seus plats, una simbiosi de cuina tradicional i plats més innovadors i arriscats que busquen noves textures i sabors, a partir sempre d’aquest ingredient estrella.

Gastronomia i cultura

Com activitat complementària a les jornades s’ha organitzat per al 26 de maig una visita guiada a les oliveres mil·lenàries al Pou del Mas de la Jana que inclou una degustació d’oli mil·lenari i un vermut al Mercat de Vinaròs amb una tapa típica valenciana.

La presentació de les XI Jornades de la Cuina del Llagostí de Vinaròs s’ha fet aquest matí al port i ha comptat amb la presència del regidor de Turisme i Comerç, Domènec Fontanet, que ha destacat que enguany s’han avançat al calendari amb l’objectiu de desestacionalitzar una part de l’oferta estiuenca. Una altra novetat és que els comensals que hagin gaudit d’algun dels menús d’aquestes jornades entraran en el sorteig d’un dinar o sopar en un dels restaurants participants per a dos persones i d’una excursió a la Reserva www.facebook.com/TurismeVinaros/

Natural de les Illes Columbretes, també per a dos persones. Per entrar al sorteig només cal emplenar una butlleta de valoració de les jornades i portar-la a la Tourist Info de Vinaròs on hi haurà una urna habilitada per dipositar les butlletes.