Unir la jota amb els castellers. Aquest és un dels objectius de l’estada que els Minyons de Terrassa (una de les colles castelleres de referència a Catalunya) ha fet aquest cap de setmana a la comarca de la Ribera d’Ebre. Un intercanvi amb el Grup de Jota de la Ribera d’Ebre per buscar punts de confluència les tradicions del centre i el sud de Catalunya. Diumenge a la tarda, les gralles i la melodia del toc de castells van ressonar a Flix. A la llera del riu, a tocar del pas de barca, s’hi van acumular desenes curiosos per veure l’actuació dels minyons de Terrassa.

Per primer cop, aixecarien un pilar damunt d’una de les embarcacions que creua el riu. Aquest va ser el punt i final d’un cap de setmana d’intercanvi amb el grup de jota de la Ribera d’Ebre. Els minyons van superar amb bona nota el repte de fer un pilar de cinc en la plataforma inestable del pas de barca. TALL_Arnau Boada, cap de colla dels minyons de Terrassa És la primera vegada que dos manifestacions tan significatives de la cultura catalana com les jotes i els castells es combinen i conjuguen. Miravet, la Torre de l’Espanyol i Flix han estat les poblacions on aquest cap de setmana s’han programat tallers oberts a tots els públics per aprendre una i altra expressió popular.

Autor: