Llibertes, així es diu el nou col·lectiu feminista de les Terres de l’Ebre. Aquest cap de setmana va presentar-se a Deltebre, després d’haver participat ja en la primera vaga feminista del 8 de març a Tortosa. El seu objectiu: promoure el pensament feminista i un espai de reflexió que pugui  qüestionar algunes construccions socials.

Llibertes és el nom del nou col·lectiu feminista de les Terres de l’Ebre. El nom està relacionat amb la voluntat de néixer com a un col·lectiu feminista llibertari. El seu objectiu principal: Avançar cap a una societat més justa i igualitària trencant amb el marc binari de gènere.

Les llibertes fan referència a les dones que surten i s’alliberen de l’esclavatge. La dominació dels hòmens sobre les dones és una manifestació jeràrquica de la societat. Van presentar-se com a col·lectiu en un acte a Deltebre però ja havien participat en la vaga feminista del 8 de març.

L’entitat feminista està oberta rebre noves persones. La finalitat de Llibertes no és lluitar per la igualtat, sinó proposar un altre model de societat.

Autor:

Comunicador.