Gaseni és conscient dels intents de desestabilització que pateixen els partits sobiranistes d’aquells, diu, “que no estan interessats a defensar la voluntat expressada pel poble català”.

Coneixedor de l’àmbit municipal en la seva labor com a alcalde de l’ajuntament de l’Ametlla de Mar i referint-se a la gran quantitat d’alcaldes catalans que han estat citats a declarar per no obvenir el decret del govern espanyol on se’ls instava a no donar suport al referèndum de l’1 d’Octubre, Gaseni explica que, “els alcaldes som la institució més propera als ciutadans i al poble i penso que seran curosos abans de fer alguna acció que no estigui realment molt fonamentada contra els alcaldes”. Ara bé, l’alcalde calero considera també que, “hem dit moltes vegades que no s’atrevirien i no només s’han atrevit sinó que també s’han passat de frenada”.