L’exposició ha estat cedida a Muria Centre d’Interpretació Apícola per l’Aula Apícola d’Azuqueca de Henares (Guadalajara) i es pot visitar fins el 17 d’abril, amb entrada gratuïta.

L’acte institucional d’inauguració de l’exposició, presidit pel president de Mel Muria, Rafel Muria, i per Francesc Minguell, gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, ha comptat amb l’assistència, entre altres, del director territorial d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Grau; de l’alcalde del Perelló, Ferran Cid, acompanyat per diversos regidors i regidores del municipi; del president de l’Associació de Comerciants del Perelló, Jordi Caballé, i d’un nombrós grup de persones vinculades al món de l’apicultura i l’art i a l’empresa Mel Muria.

Durant la seva intervenció, Rafel Muria ha destacat que “l’apicultura també és art i cultura, com ho demostren les imatges d’aquesta exposició”. El president de Mel Muria ha recordat “la implicació de la nostra empresa amb lo nostre poble” i ha agraït “el treball constant dels professionals de l’equip humà de Mel Muria que fan possible tot el que fem al llarg de l’any”.

Per la seva part, Francesc Minguell ha realçat “l’esforç d’internacionalització de Mel Muria que la situa com empresa de referència a les Terres de l’Ebre i al país”, i ha fet referència “a la constant innovació empresarial desenvolupada per l’empresa Mel Muria”.

L’exposició Apicultura en blanc i negre forma part del fons de fotografia apícola de l’Aula Apícola d’Azuqueca d’Henares, una institució que, des de fa molts anys, treballa per localitzar, catalogar i inventariar tota la informació o vestigis de l’activitat apícola en els seus diversos aspectes, etnogràfics, gràfic, bibliogràfic, i tant material com immaterial.

Els orígens de les fotografies de la mostra són variats, tant per la seva procedència geogràfica com per la seva procedència temporal, oferint una àmplia visió panoràmica de l’esdevenir de l’apicultura al món, amb la riquesa i matisos propis de cada època o lloc.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez