Un total de 46 restaurants de les 4 poblacions oferiran menús amb la galera com a protagonista, un producte local i de qualitat que marida a la perfecció amb la garnatxa blanca de la Terra Alta. Alguns exemples són la crema de galeres amb xips de carxofa i cruixent de pernil, arròs caldós amb galeres i calamarsets o canelons de galera amb encenalls de parmesà, uns plats que es podran degustar als menús exclusius que elaboraran els restaurants.

Les empreses turístiques també participaran de les jornades, oferint paquets que combinen allotjaments i activitats amb menú de galeres inclòs. Per la seva part, l’organització ha posat en marxa un concurs a Instagram a on els participants, amb les seves fotografies, podran guanyar un menú degustació per a dues persones o el retorn de l’import del menú des d’on s’hagi fet la foto guanyadora.

Amb aquesta quarta edició de les Jornades Gastronòmiques es referma el projecte Viles Marineres que, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre, busca promocionar aquests quatre municipis pesquers, així com la cultura i la gastronomia locals.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez