Les Nits a la Baranova tornen a la remodelada plaça de la Baranova al costat de l’església de Sant Jaume de Tivissa, en la que serà la tercera edició del certamen.

La música de Bach i Mozart seran els eixos protagonistes d’aquesta edició, amb un cartell que inclou artistes de renom com la soprano Sara Blanch, el pianista Josep Buforn o el baríton Carlos Daza entre d’altres.

Emi Turull, impulsora del projecte, destacava que: “El certamen arriba a la maduresa d’una manera que reflectim amb el repertori, amb els cantants, amb els artistes i amb el programa que hem preparat per tots dos dies. Tots dos molts exigents, però sobretot molt atractius”.

L’edició d’enguany introdueix dos novetats substancials com són el canvi d’escenari, aprofitant que l’any passat per motius climatològics l’organització es va veure obligada a desplaçar els concerts a l’interior de l’esglèsia. Segons ha destacat Turull “vam comprovar que l’escenari de l’esglèsia era meravellós, per les veus, la qualitat acústica és extraordinària i que millor que tenir les veus, els instruments en directe i sense micròfons”. L’altra novetat és el pas endavant que fa el cicle en oferir dos recitals en compte d’un com en les edicions precedents.

L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, destaca que aquest projecte cultural s’ha convertit en un referent de la lírica. “Tivissa fa una aposta important i decidida per la seua promoció, però no només per al poble de Tivissa, perquè abans us he dit que si amb aquests esdeveniments som el centre neuràlgic de la cultura en majúscules del sud de Catalunya, doncs volem ser precisament això, l’ambaixador i l’estàndard d’aquesta cultura d’un sud que també existim i ho demostrem amb fets i no només amb paraules”.

Diumenge 20 d’agost tindrà lloc un concert solidari contra la pobresa infantil a càrrec de l’Orquestra Amics de la UNESCO. La recaptació anirà a parar a favor de Càritas Diocesana de Tortosa.

https://www.youtube.com/watch?v=btlWlOmMq8w