El Club Bàsquet Cantaires Tortosa-Vinyes del Convent jugarà la temporada que ve a la màxima categoria del bàsquet català. Una notícia que li ha comunicat aquest dimecres a migdia la Federació Catalana. Tot i així, l’equip tortosí ha hagut d’esperar la reestructuració de categories per beneficiar-se de les compensacions.

Es tracta d’una fita històrica per al conjunt tortosí, que aconsegueix el tercer ascens consecutiu.

El conjunt que seguirà entrenat per Clàudio César Prieto, tindrà dos baixes: el pivot montenegrí Miki Novovic, que marxa al Canadà, i la de l’escolta Steven Miró que jugarà a la primera divisió colombiana.

Per contra, el club tortosí ha renovat una de les peces claus d’aquesta passada temporada, el pivot David King. A més, el club està treballant en tres incorporacions de prestigi: un base argentí, un aler dels Estats Units i un pivot brasiler.

A la darrera jornada de la lliga regular, el Cantaires va aconseguir la classificació per la lligueta d’ascens, fruit de la combinació de la victòria tortosina a la pista del Bàsquet Ribes (38-69). Això li va permetre al conjunt de la capital del Baix Ebre enfrontar-se al Club Bàsquet Sant Boi i el Club Bàsquet Quart.

Una promoció que es va disputar el cap de setmana del 13 i 14 de maig i on els tortosins s’imposaven divendres a la pista del Sant Boi per 45 a 75, mentre que dissabte superaven en ajustat duel al Club Bàsquet Quart per 68 a 66 al pavelló municipal de Ferreries, amb les grades plenes de gom a gom.

https://www.youtube.com/watch?v=BZQjaxMUdUM&feature=youtu.be