L’activitat arrancarà des de Deltebre i passarà per Amposta abans d’arribar a Tortosa. Una vegada a la capital del Baix Ebre, els participants visitaran el nucli antic i posteriorment es desplaçaran fins al Pinell de Brai, on coneixeran la catedral del vi. Amb aquesta iniciativa, els impulsors volen reclamar el pes que té el riu Ebre com a captador d’un tipus de turista que, recorden, compta amb un poder adquisitiu alt.

La primera edició, fa dos anys, va comptar amb una seixantena de participants, a bord de gairebé una desena d’embarcacions. Ara volen duplicar la xifra d’inscrits i és per això que obren la possibilitat a que qui ho vulga ho puga fer amb el llagut turístic, que confien tindre a punt coincidint amb aquesta activitat.

A més del Club Nàutic Riumar, la prova compta amb la implicació dels ajuntaments de Tortosa i Deltebre, de l’Idece i de la Cambra de Comerç de Tortosa. El seu president, José María Chavarria, reclama a la Generalitat i a l’Estat la inversió per crear les infraestructures necessàries perquè les embarcacions puguen fondejar i recarregar combustible: “L’Ebre és l’únic riu de Catalunya que permet navegar amb embarcacions. Sense aquestes infraestructures és del tot impossible pretendre que hi haja navegació pel riu”, reivindica.

Periodista.