Aquest dimarts al matí s’han obert les urnes de la consulta ciutadana convocada per l’Ajuntament de la Ràpita per definir els usos dels locals dels baixos del Parc de Garbí. En total, han estat 954 les persones que s’han apropat a les urnes durant l’última setmana per exercitar el seu dret a vot -un 8,6% del cens d’electors- i, d’aquests, 628 (un 67%) han optat per destinar la zona a un ús mixt, combinant oci nocturn i activitats diürnes.
A partir d’ara, tot i que no necessàriament el resultat ha de ser vinculant per no haver arribat al límit de participació que així ho hagués establert, fixat en un 25%, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat que “els diferents grups haurem de valorar el resultat, la participació, i posar fil a l’agulla per tal que els locals del parc de Garbí tinguin vitalitat i entrin en funcionament”. En este sentit, ha recordat que “la consulta era la primera fase i ara hem de passar a la segona, que és elaborar el plec de clàusules per treure a licitació la concessió dels locals tenint en compte la valoració que ens han traslladat els ciutadans, tot confiant que els emprenedors i l’empresariat local aposti per obrir els seus negocis en un enclavament estratègic, davant del mar i al bell mig de la ciutat”. Així, en les urnes ubicades a l’ajuntament, la biblioteca municipal i l’oficina de turisme, l’opció d’oci nocturn ha rebut 240 vots, mentre que l’opció d’activitats diürnes 69 i l’ús mixt 628. La consulta també ha registrat 14 vots nuls i 3 en blanc, d’un total de 954 vots emesos. 

L’alcalde ha volgut agrair “a tots els rapitencs i rapitenques que hagin anat a votar, a tota la ciutadania que valori positivament una consulta que era un compromís polític que ERC havíem pres en campanya i amb una pregunta que hem consensuat, i un cop executat el compromís fem una crida als emprenedors i empresaris a apostar per la singularitat d’estos locals a l’hora d’obrir nous negocis”. Caparrós s’ha mostrat satisfet en nom del Govern municipal pel fet que un miler de ciutadans haja experimentat la possibilitat de votar en el mecanisme de participació ciutadana desplegat i ha avançat que “després d’este primer procés engegat pel govern, avancem que no serà l’últim perquè estem convençuts que esta és la manera adequada de governar el nostre municipi i sumar esforços entre tots per tal de tirar-lo endavant i de prendre decisions que considerem estratègiques”.

Oberta l’any 1997, la zona lúdica i d’oci nocturn coneguda com el Garbeach va tancar portes l’estiu del 2013, després que els set locals anessin abaixant la persiana i l’espai perdés pistonada i les baralles anessin en augment.

Autor:

Periodista.