Quan el sistema detecta algun cas d’aquest tipus, Aigües de Tortosa contacta directament amb els clients afectats. És per això que l’empresa fa una crida als abonats perquè actualitzen i completen la informació que han dipositat a la companyia, com ara telèfons mòbils o correus electrònics, perquè siga més fàcil posar-s’hi en contacte.

Ajudar les persones grans soles

El nou sistema també ha permès la posada en funcionament, en fase pilot, d’un projecte de contingut social. Monitoritza diàriament una quarantena de comptadors de persones grans que viuen soles, i si detecta que algun dia no hi ha gens de consum activa els serveis del programa Mai Sols per assistir els abonats per si han tingut algun problema. Actualment, a Tortosa hi ha unes 200 persones d’edat avançada que viuen soles.

Periodista.