La mostra estarà dividida en cinc eixos: gastronòmic, comercial, cultural, lúdic i institucional. “La recuperació de la DeltaFira ha estat un dels objectius principals de l’actual govern atès que era una de les demandes constants de la ciutadania del municipi tal i com va quedar latent als pressupostos participatius de l’any passat”, ha assegurat l’alcalde, Lluís Soler, afegint que “la DeltaFira ha de tenir un llarg recorregut i ha d’esdevenir una mostra que sigui referent a tot el territori de manera que permeti dinamitzar l’economia del municipi”.

En aquest sentit, la gastronomia serà l’aposta més clara d’enguany, amb Mescla, la Mostra de Gastronomia de les Terres de l’Ebre. Ubicada al centre Ebreterra, s’hi podran degustar els plats de gairebé una trentena de restaurants del territori, degustacions de vins, viure experiències, demostració de cuina en directe, participar en xerrades, tallers, conferències, etc. L’entrada serà lliure per a tothom però el pac de 5 degustacions (menjar i beguda) tindrà un cost de 7 euros. A hores d’ara, ja hi ha més de 90 empreses que col·laboraran i participaran en Mescla. “Aquesta mostra és una gran oportunitat per a donar un impuls al municipi i per a ensenyar el bo i millor de les Terres de l’Ebre”, ha remarcat la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultura, Anna Giménez. Mescla es va presentar la setmana passada al Mercat de la Boqueria de Barcelona i va comptar amb la participació del xef del Restaurant Les Moles, Jeroni Castells, el xef del Restaurant de l’Hotel Villaretiro, Fran López, el president del CRDO de la Terra Alta, Joan Arrufí, i altres productors i restauradors del territori.

Per a tota la família

En el marc del cinc àmbits de la Deltafira -gastronòmic, comercial, cultural, lúdic i institucional- es planteja un cap de setmana amb esdeveniments per a tota la família. “Presentem un programa transversal que ha estat treballat per les diferent àrees del govern de l’Ajuntament amb la finalitat que tothom tingui l’oportunitat de gaudir del 39è aniversari de la segregació de Deltebre”, comenta el regidor de Fires, Francisco Castro. En aquest context, un dels actes centrals serà la renovada Gala dels Quintos i Quintes el divendres al Casal d’Esports ‘Lo Salat’. Un acte que, a partir de l’opinió de la ciutadania en els pressupostos participatius, i tal i com ha manifestat el regidor de Joventut, Carlos Serra, “es presenta totalment diferent i obert a la ciutadania des d’un primer moment per tal que esdevingui una nit màgica per a tots els quintos i quintes”. En el transcurs de la vetllada s’escollirà, per votació, la Reina de Deltebre 2016, les dames d’honor i el Míster, així com la Reina Infantil i el Fadrinet.

Les tradicions també tindran el seu espai amb l’exhibició de gossos de mostra, que comptarà amb la participació dels millors ensinistradors de gossos de caça d’àmbit nacional. Alhora, s’ha de destacar l’exhibició de gossos d’atura a càrrec de Jordi Muxach, qui estat campió d’Espanya i Europa en aquesta categoria. A banda, també cal anomenar el Concurs Nacional de Tir i Arrastre i la demostració de tradicions i treballs agrícoles amb cavalls de tir a càrrec de la Penya de Tir i Arrastre de Deltebre. Tots aquestes actes es realitzaran al pont “Lo Passador” o al creuament entre el carrer Girona i carrer Robert Graupera.

Per als més menuts també es realitzarà el concurs de dibuix i jocs en família, i l’acte de reconeixement i de benvinguda al cor del Delta de l’Ebre als nascuts el 2015. Durant tot el cap de setmana, i a la Plaça Vint de Maig i als seus voltants, es podrà visitar els expositors, el mercat tradicional temàtic i les atraccions per als més menuts.

Exposicions

La DeltaFira també comptarà amb dues exposicions que la ciutadania podrà visitar, ‘Deltebre I. La història d’un naufragi’ i el Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre. Les dues s’instal·laran a l’Ajuntament de Deltebre. En aquest sentit, també hi haurà la presentació del 1er FICMAR Deltebre, el Festival Internacional del Mar que es realitzarà al municipi de Deltebre durant la tardor.

El tret de sortida de la DeltaFira serà el proper dijous, 19 de maig, a les deu del vespre amb l’acte institucional a l’Ajuntament de Deltebre que inaugurarà el cap de setmana. L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà Mescla el divendres 20 a les dotze del migdia.

https://www.youtube.com/watch?v=OiP6eJxSmOE

Autor:

Periodista.