El programa de Noves Oportunitats  va dirigit a joves d’entre 16 i 24 anys que vulguen canviar el seu futur. La fundació privada Gentis dirigeix el projecte i assegura que un dels reptes és oferir els mecanismes necessaris als joves per a que puguen fer front a la desigualtat i que aquestes eines els impulsen a assolir els seus reptes

L’últim Centre de Noves Oportunitats que es posarà en marxa a les Terres de l’Ebre serà a Roquetes. L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha assegurat que és una oportunitat única per que els joves ebrenc tinguen un espai on pugues esbrinar que és el que volen fer amb el seu futur.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC),Mercè Gara; el cap de l ’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Jesús Quiroga (SOC) i la gerent de la Fundació Privada Gentis, Marta Cid.

El programa pretén trencar la dinàmica negativa que sovint pateix un sector dels joves que no troben en el sistema educatiu i laboral el seu encaix. El Centre compta amb un equip professional que ajudarà als alumnes, sempre des de la proximitat i fent-los prendre consciència del que realment busquen i els apeteix fer. Un cop decideixen allò que més els interessa, pacten un itinerari laboral i formatiu. Sempre personalitzat, ja que cada alumne té unes necessitats i demandes diferents.

Un altre dels punts fonamentals és donar les eines necessàries per a que els alumnes troben la motivació necessària per  tornar al sistema educatiu o inserir-se en el món laboral. Tant des del procés d’orientació, com de la tutorització i la formació es treballaran els coneixements instrumentals relacionats amb el mercat laboral, així com el coneixement bàsic del seu funcionament. Els joves també treballaran el conjunt de capacitats, habilitats i actituds necessàries per a donar resposta a situacions laborals de diversa complexitat.

Però no només aprendran teoria, sinó que  també adquiriran coneixements tècnics específics necessaris per al desenvolupament d’una determinada activitat que es definirà després d’un anàlisi funcional d’una professió a través d’un certificat de professionalitat.

Per dur a terme aquest important projecte coordinat per la fundació privada Gentis, el Centre de Noves Oportunitats es diversifica a través de diferents municipis col·laboradors interessats en donar aquesta possibilitat als seus joves. Els primers han estat Amposta, Alcanar, Roquetes, Tortosa, Deltebre, Mora d’Ebre, Gandesa i Santa Bárbara.

https://www.youtube.com/watch?v=rYkhF6kufhw

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez