Les úniques sis llicències per poder pescar tonyina a tota la mediterrània es troben a l’Ametlla de Mar. No és d’estranyar, doncs, que el municipi vulgui, cada any, treure pit d’una jornada on l’anomenat ‘porc del mar’ és el protagonista. De la tonyina s’hi pot aprofitar pràctcament tot i és un dels productes més valorats a la cuina japonesa. Els antics porxos de la Confraria de Pescadors de La Cala va ser el centre neuràlgic de les diferents activitats de les Jornades de la tonyina roja.
Ha estat el primer cop que l’ajuntament organitzava íntegrament el certamen després d’haver-ho fet fins ara l’empresa tonyinaire del Grup Balfegó. Un any més la cuina japonesa va ser protagonista amb degustacions de sashimi, maki i niguira de tonyina. Fins al 16 de maig, 13 restaurants serviran plats amb la tonyina roja com a protagonista.
S’hi sumen també 24 bars de la població amb la ruta de les tapes. A l’acte hi van ser presents el cònsol general del Japó, HiroyukiMakiuchi i el secretari general d’afers exteriors de la Generalitat Jordi Solé acompanyats per l’alcalde del municipi Jordi Gaseni.