Reial Arxiconfraria de la Cinta de Tortosa

 

La coincidència enguany del 25 de març, dia de la Baixada de la Cinta, amb el calendari litúrgic de la Setmana Santa obliga a traslladar la festa onze dies després, tot just acabada la Pasqua, en concret al 9 d’abril de 2018. Per tant la missa de la Baixada, la que celebra i recorda aquella matinada del 1179 on la tradició situa la baixada de la Cinta per deixar a Tortosa el seu cíngol tindrà lloc a les dotze de la nit del diumenge 8 d’abril a la Reial Capella.

 

La Mare de Déu de la Cinta ha estat la protagonista de la Loteria Nacional d’aquest passat dissabte. La seva estampa ha aparegut a tots els números d’arreu de l’Estat Espanyol. El motiu: el quart centenari de l’Arxiconfraria i l’Any Jubilar. Dues festivitats que han estat celebrades també per moltes administracions tortosines.

El sorteig que la Loteria Nacional farà el 18 de novembre tindrà com a imatge al cupó la Mare de Déu de la Cinta. El sorteig, corresponent a un dissabte, posarà a la venda un total de 10 milions de paperetes. La iniciativa s’inclou al programa d’actes del quart aniversari de l’Arxiconfraria de la Cinta.

‘Dels nostres artistes n’és la inspiració’. Sota aquest títol aquest cap de setmana es va inaugurar l’exposició en honor a la Verge de la Cinta, patrona de Tortosa. Coincidint en la celebració del quart centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, s’exposen més de vint peces de diversos artistes que han representat la imatge de la Verge des del segle disset.

La Reial Arxiconfraria de Ntra. Sra. De la Cinta, l’any del IV Centenari de l’entitat, protagonitzarà el cupó de l’ONCE de dilluns 4 de setembre. Cinc milions i mig de cupons portaran la imatge de la Mare, el logo de l’Any Jubilar 2017 i la llegenda de l’Any Jubilar 2017 de Ntra. Sra. de la Cinta, Tortosa, dissenyat per commemorar el quart centenari de la Reial Arxiconfraria.