La Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta està duent a terme aquest any la campanya “2018 Any de la Cooperació i Solidaritat” amb la intenció de recaptar fons per combatre els problemes dels xiquets i xiquetes de la ciutat que viuen al límit de la pobresa i en pobresa severa. Per aconseguir la màxima implicació de la societat tortosina s’han repartit cartells amb el lema de la campanya, paperetes divulgatives demanant donatius i s’han distribuït un centenar de vidrioles per diferents establiments i al Mercat de Tortosa perquè d’una manera lliure i voluntària cada persona pugui fer l’aportació que cregui més convenient.
Josep Curto, confrare i coordinador de la campanya explica que, “La campanya ens ha sorprès a tots. Pensava que podíem recollir al voltant de 8.000 € i actualment ja en portem recollits 21.000 €, sense comptar el concert en el qual crec que arribarem a uns 4.000 € més. En total, seran uns 25.000 € que posarem a disposició dels xiquets i xiquetes de la ciutat que viuen al límit de la pobresa o en pobresa severa”.
Curto agraeix la col·laboració de Creu Roja i Càritas en la campanya, donat que, “Són les entitats encarregades de distribuir els dinars. Ni un sol euro va a parar directament a mans de cap xiquet, sinó que es fa a través de beques. El passat més de maig ja vam distribuir els primers 8.000 €, ja sigui per necessitats mèdiques, farmacèutiques, alimentaries, energètiques o de qualsevol altre tipus”.
El coordinador de la campanya avança que, “Els primers 8.000 € 3es van donar al mes de maig i el 7 d’octubre coincidint amb la Dominica, donarem la resta fins als 21.000 €, crec que podem donar a Càritas i Creu Roja fins a 10.000 € més com a mínim, ja que ens quedarà afegir el que traurem del concert”.
Com a últim acte de la campanya, la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta organitza el pròxim dimarts 28 d’agost, a les 20,30 hores, a la Catedral de Santa Maria de Tortosa un concert a favor dels xiquets i xiquetes de la ciutat que viuen al límit de la pobresa i en pobresa severa. El concert comptarà amb l’actuació de l’Orfeó Tortosí, Albino Tena, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Cor la Binota, Cor de Cambra Tyrichae i la Banda de Municipal de Música de Tortosa. S’ha previst un donatiu de 10 euros a través d’unes entrades que es poden aconseguir anticipadament a les agències HIfetours o al Museu de la Catedral, o una hora abans a la mateixa porta del temple.