Aquest dijous al vespre ha tingut lloc la trobada EnCEESCa’t a Tortosa, una convocatòria promoguda pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) per enfortir la professió i conèixer de primera mà les inquietuds i propostes de les educadores i educadors socials de les Terres de l’Ebre. La trobada, celebrada a l’Hospital de la Santa Creu, ha comptat amb la participació d’una quinzena professionals de l’Educació Social de les comarques de Terres de l’Ebre, que han compartit vivències, reptes i idees per avançar en el reconeixement i la millora de les condicions de la professió en l’àmbit local.
L’EnCEESCa’t a Tortosa forma part d’un cicle de trobades territorials que s’estan duent a terme entre els mesos d’abril i maig a diferents punts de Catalunya, com Girona, Lleida i Tarragona. L’objectiu general d’aquestes trobades és doble: d’una banda, reforçar els vincles personals i professionals entre col·legiades i col·legiats; i de l’altra, impulsar la participació activa en defensa de l’Educació Social i del paper que el CEESC hi juga com a referent institucional.
Durant la sessió, s’han abordat temes clau com ara les necessitats específiques de les educadores i educadors socials a les Terres de l’Ebre, sobretot, l’intrusisme professional en l’àmbit de la protecció a la infància, la col·legiació com a forma de reivindicar i defensar la professió o les oportunitats de futur per incrementar la visibilitat i la incidència del CEESC al territori. Així mateix, s’han presentat algunes dades de l’últim Informe de l’Educació Social, s’ha posat al dia l’activitat del Col·legi, i s’ha obert un espai participatiu per a fer propostes concretes d’acció.
Amb aquesta iniciativa, el CEESC vol continuar sent un espai de trobada, suport i acció col·lectiva per al conjunt de professionals de l’Educació Social, i contribuir a fer créixer el reconeixement de la professió arreu del país, també més enllà de les grans ciutats.