L’Ametlla de Mar ha estat un dels municipis que ha entrat a la convocatòria de projectes enogastronòmics 2022 finançats pels ajuts europeus Next Generation a través del govern. Ho ha fet a través de la proposta ‘Cuina de Mar’, valorada en 411.000 euros i que es desenvoluparà al municipi en els pròxims tres anys a partir de la resolució administrativa de l’ajut. L’alcalde, Jordi Gaseni, ha aprofitat la presència del municipi a la Fira Internacional de Turisme FITUR de Madrid, sota les marques turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre, per explicar que s’està pendent de la llum verda “en les properes setmanes o mesos” per poder iniciar el procés d’implementació de la iniciativa. Segons declarava a LaCala RTV, es tracta “d’una cuina professional on s’hi encabiran a la vegada vuit fogons en els quals podrem ensenyar, i aprendre també, totes aquestes receptes tradicionals que coneixem tant bé a l’Ametlla”. Una manera de fer valdre el producte de proximitat amb exhibicions culinàries per fer crèixer el sector.
Per la seva banda, el director territorial d’Empresa i Treball, Adam Tomàs, explicava que aquesta inversió forma part dels plans de sostenibilitat turística en destí que impacten a Catalunya, i lligats enguany a la celebració de la Copa Amèrica de Vela del 2024. La directora general de Turisme, Marta Domènech, afegia precisament que enguany tots els recursos dels plans “els destinarem al litoral català” amb la intenció de crear llegat de la Copa Amèrica.
Durant la fira també s’ha signat el conveni de Nàutic Parc entre els municipis que hi formen part, com l’Ametlla de Mar, refermant la destinació com un referent especialitzat en turisme nàutic a nivell nacional i internacional.