El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, a través d’una instància, ha demanat a l’Ajuntament de Tortosa que es convoqui de forma urgent la Junta Local de Seguretat. Segons han explicat des del grup republicà en els últims mesos, hi ha hagut un increment d’inseguretat ciutadana i malestar entre els veïns i veïnes de la capital del Baix Ebre. Aquesta petició s’ha fet després que, en els últims mesos, s’hagi incrementat, segons els republicans, la sensació d’inseguretat i les queixes per part del veïnat.

El seu portaveu, Xavier Faura ha demanat, per escrit, conèixer quines polítiques de seguretat local duu a terme l’ajuntament per garantir la seguretat ciutadana; també ha preguntat sobre l’actualització del Duprocim, el document únic de protecció civil municipal, un document que determina la planificació de protecció civil en l’àmbit municipal i que inclou tots els riscos que l’afecten. Finalment, Faura ha demanat informació sobre l’existència d’agents cívics al municipi i quina és la situació legal de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

Des del grup municipal també s’ha lamentat la mort de la treballadora del bingo després que hi entressin diversos encaputxats. Tot i això, han apuntat que és un fet puntual.

 

Autor: