Tortosa ja ha iniciat els actes de la Setmana de l’Orgull LTGTBI amb la conferència institucional. Les integrants del grup musical de Tortosa Damas de España van ser les encarregades de pronunciar el parlament. El principal objectiu d’aquest acte és cooperar en la normalització de tots els col·lectius LGTBIQ+.

Andrea Canelo, portaveu de Damas de España, durant tota la conferència va fer referència a la seva experiència personal i va reivindicar més referents del col·lectiu LGTBI per a les noves generacions.

Andrea Canelo, portaveu de Damas de España: “la gent de la nostra generació, les que passem dels 20 anys, hem crescut sense referents lèsbics ni bisexuals. Molt menys, amb algun referent de persones transgènere o no binàries. I, sovint, quan apareixia el tema als mitjans de comunicació de masses era amb exemples que afegien una càrrega d’estigma social i tòpics negatius”.

Durant la conferència també hi van intervenir l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé i la tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets Civils, Dolors Bel que van tornar a reivindicar la necessitat de normalitzar aquests col·lectius. Roigé també ha condemnat les agressions homòfobes que han passat al territori en les últimes setmanes. Hem de dir ben alt i ben clar que tots hem de poder estimar a qui vulgui, com vulgui i d’una manera lliure i consentida, ha recordat l’alcaldessa.

Al llarg de la setmana Tortosa celebrarà diversos actes relacionats amb l’Orgull. Un d’ells serà una sessió de comptes a la biblioteca Marcel·lí Domingo que se celebrarà dijous a la tarda. Divendres a la tarda la plaça de l’ajuntament acollirà la Festa de la Diversitat. Durant la tarda hi haurà parades de llibres, parades informatives del SAI Tortosa i l’associació LGTEbre i un punt lila. La festa acabarà amb un concert del grup Damas de España a les 20:30 h.

 

Autor: