Sant Jaume d’Enveja acollirà este pròxim dissabte dia 25 de juny la primera edició de la jornada esportiva i solidària Ens Movem per l’ELA amb l’objectiu de recollir fons per a la investigació de l’Esclerosa Lateral Amiotròfica, una malaltia neurodegenerativa que actualment no té cura. La jornada ha estat impulsada per l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja i la família d’Ildefonso Oliveras, un veí de la població que va ser diagnosticat d’ELA ara fa prop de dos anys. L’objectiu és promoure la investigació ja que “malauradament ara esta malaltia no té cura” explica Ildefonso Oliveras en un vídeo que ha publicat a les xarxes. “Cal molta investigació per a trobar la cura i, per tant, molts recursos”, ha insistit Oliveras que ha recordat també que “la majoria de diners que es destinen ara a la investigació provenen de fons privats com fundacions, associacions, particulars o esdeveniments solidaris com el d’este dissabte”. És per això que ha animat tothom a participar.

L’acte esportiu i solidari consistirà en una cursa a peu de 6 quilòmetres i una travessa nedant pel riu Ebre amb una distància de 2.000 metres. Estes dos proves seran competitives i es farà entrega de guardons, però també hi haurà proves populars: una caminada i una travessa de natació de 600 metres. També es podrà llogar caiacs per seguir la cursa des del riu o inscriure’s amb dorsal zero.

Les inscripcions es poden fer a través de la web Ens Movem per l’ELA i també a la biblioteca Francesc Balagué de Sant Jaume d’Enveja.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.