Més enllà de les inversions que s’estan executant al casc urbà de Deltebre, a hores d’ara també es  realitzen diferents obres de millora i de manteniment a Riumar encaminades a seguir projectant el nucli com un pol d’atracció turística i fomentar la desestacionaliztació del turisme.  

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha posat en valor “tota l’acció de Govern que hem efectuat durant  tots aquests anys al nucli de Riumar i que ens ha permès millorar les infraestructures i els serveis, de  manera que avui Riumar és un nucli que desperta orgull i que atrau més visitants any rere any, i que  camina cap a la desestacionaliztació del turisme”

En aquest sentit, la darrera setmana es van iniciar les obres de la primera fase del projecte  d’enjardinament dels espais verds de Riumar, la qual s’està duent a terme a l’encreuament entre el  carrer Coll Verd i el Passeig Marítim de Riumar i s’eleva als 154.146€. L’actuació s’executa en una  superfície de 4.300m2 i permet resoldre, per una banda, l’accessibilitat dels veïns i veïnes a les seves  cases i la regulació de la mobilitat i, per altra banda, permet crear un nou espai de trobada amb  palmeres, pins, mobiliari urbà i il·luminació.  

Paral·lelament, també s’estan executant els treballs de renovació i ampliació del carril bici del Passeig  Marítim, el qual s’estendrà al carrer Polla d’Aigua per així traçar una anella de circulació que permeti  connectar l’entrada de Riumar amb la desembocadura, amb una inversió de 52.000€. Paral·lelament,  en breu també s’ampliarà l’enllumenat al carrer Polla d’Aigua i a l’Àliga Pescatera, amb 10 nous punts  de llum, i també es canviaran a LED les llumeneres del Passeig Marítim, una actuació que superarà els  67.000€.  

A tot això, també cal destacar que en les properes setmanes es realitzarà el tractament de totes les  passarel·les d’accés a la platja, i es realitzaran treballs de pintura i manteniment al Zigurat, al Mirador,  a les pèrgoles de la platja i la reparació i pintura de les lletres gegants de Riumar. Aquesta actuació,  que té un cost de 37.268€, té una subvenció del departament d’Acció Climàtica de 27.797€.  

En aquest mateixa línia, també es canviaran totes les dutxes de la platja de Riumar, una acció valorada  en més de 15.000€, i es realitzaran treballs de pintura a la senyalització horitzontal de les vies públiques.  

Finalment, des de fa unes setmanes s’estan duent a terme els treballs d’adequació de les voreres del  carrer Àliga Pescatera, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i suprimir barreres arquitectòniques.  Aquesta actuació, que finalitzarà en breu, ha suposat un cost de 13.365€.  

Amb tot, una inversió que supera els 335.000€ i que se suma a la resta d’actuacions que s’han executat  ens els darrers mesos al nucli de Riumar i a algunes que encara s’estan duent a terme com el cas de  la depuradora de Riumar i la Llotja de Peix al port de Deltebre.  

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.