L’Aldea ja ha posat en marxa les obres de millora del Barranc del Pixador. El projecte, dividit en dues parts, ha estat subvencionat per l’Agència Catalana de l’Aigua. El principal objectiu d’aquestes obres és evitar que hi hagi inundacions a la zona a partir de l’enderroc del pont i la construcció d’una llera.

Irene Negre, primera tinent d’alcalde de l’Aldea: “Els principals problemes d’inundació són quan plou i baixa molta aigua perquè hi ha tempestes fortes. El barranc no dona a l’abast per a desaiguar i aleshores supera la llera i s’inunda tot el que hi ha als voltants. Sabíem que potser no és una obra lluïda com pot ser la de l’Avinguda Catalunya, però és una obra necessària a nivell de seguretat i inundabilitat de la zona.”

Tal com l’Ajuntament va avançar l’any passat, aquesta subvenció va estar presentada per conques compartides i es va poder rebre la màxima ajuda. La primera fase del projecte, que ja s’ha iniciat, l’ha assumit en un 80% l’Agència Catalana de l’Aigua i puja un import de 256.000 euros. En aquesta acció es tractarà de guanyar espai llevant el formigó del terra i construint una llera.  Per altra banda, durant la segona fase, programada per a 2023, s’enderrocarà el pont de l’Avinguda Catalunya i se’n construirà un de nou per a evitar més inundacions.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.