Els grups municipals de la CUP i Ciutadans Tortosa reaccionen a la moció de censura a l’alcaldessa, fallida per la negativa d’Esquerra Republicana – Tortosa Sí d’unir-se a Movem en govern alternatiu.

CUP

A falta del posicionament del PSC, els anticapitalistes ja han dit als republicans que no comptin amb ells per entrar al govern, precisament perquè ‘dificultarien la possibilitat d’arribar a un acord amb els de Miquel Albacar’ i ‘n’impossibilitarien el vot favorable’.

Tot i així, la CUP ha manifestat que les de Faura només són excuses per a no seguir endavant amb la moció de censura, ja que ells podrien donar estabilitat al govern alternatiu a través d’un acord pressupostari, però que això no se’ls hi ha proposat. Així, titllen la decisió d’Esquerra ‘d’egoisme polític’ i insten l’oposició a continuar treballant per a fer fora als de Roigé.

C’s

En roda de premsa, Faura també va catalogar el govern actual de Junts i el PSC de ‘dèbil’, i de necessitar a Ciutadans per a tirar endavant les propostes, lluny d’afavorir el consens. De fet, l’abstenció dels de Miquel Albacar al mes d’abril a una modificació del pressupost de fins a 14,3 milions d’euros ha permès assolir fites com la posada en funcionament dels Bons Tortosa, la finalització de les obres a la plaça de la Catedral i a la de l’Ajuntament o el suport financer per a entitats socials.

Tot i així, el portaveu dels taronges ha acceptat que és necessari un nou govern, però que ‘no és possible construir-ne un d’alternatiu actualment’. És per això que treballaran en un projecte propi per a obtenir els millors resultats de cara a les eleccions del 2023.

Autor: