El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’ajuntament de Tortosa no donarà suport a una hipotètica moció de censura per tal de canviar el govern actual. Xavier Faura ha admès que ha mantingut contactes amb Movem per tal d’explorar un possible pacte per a enderrocar els de Meritxell Roigé, però que les combinacions no sumen per a garantir, segons diu, ‘el canvi radical que Tortosa necessita’.

El ple de l’ajuntament de Tortosa l’integren un total de 21 regidors. Per tant, la majoria absoluta se situa en 11 regidors. L’actual equip de Junts i el PSC compta amb 10 regidors, i d’aquesta manera, una hipotètica aliança de Movem amb els republicans només en sumaria 9.

Així, i tal com estan les coses, de moment, no hi hauria moció de censura i s’aprovarien els comptes, però encara queda poc menys d’un mes perquè les coses puguin canviar.

Possibles pactes

Això, si tenim en compte que, pel que sembla, la CUP ha deixat clara la seva voluntat de no entrar al govern, mentre que Ciutadans no es contempla com a un possible soci ni tampoc voldria formar part de l’executiva.

Indignació a Movem

Des de Movem no han trigat a respondre el posicionament dels republicans, lamentant la decisió presa. Els han acusat d’actuar ‘amb partidisme’ per a evitar un govern encapçalat per Jordan. Aquestes han estat les paraules del seu portaveu.

Autor: