La Comissió Europea ha presentat una proposta per a assignar-li la taxonomia d’‘energia verda’ a les centrals nuclears i el gas. L’esborrany ha generat força controvèrsia entre països, especialment entre els més nuclearitzats, com França, i els qui ja tenen un acord de tancament de totes les centrals nuclears, com Espanya (al 2033).

Grups ecologistes d’arreu del continent s’oposen totalment a aquesta classificació i, units, adverteixen a França dels perills que corre si continua apostant per l’energia atòmica. És el cas d’Ecologistes en Acció de Catalunya, qui cataloguen el motiu de la formulació de ‘pur interès econòmic’. D’aquesta manera, els ambientalistes continentals intentaran frenar units qualsevol altre camí que fugi de la lluita contra el canvi climàtic o la preservació del medi ambient.

Des d’Ecologistes en Acció emplacen comarques com la Ribera a aferrar-se als Fons de Transició Nuclear amb una inversió que, segons ells, s’haurien de destinar, majoritàriament, a infraestructures que generin nous llocs de treball i no a fer política de conveniència.

Autor: