El Govern ha presentat este dijous el Fons de Transició Nuclear dotat amb 24 milions d’euros anuals per finançar accions de desenvolupament socioeconòmic i transició energètica “justa” a les zones afectades pel futur tancament de les centrals en funcionament a Catalunya.

L’objectiu és donar resposta a l’impacte del tancament, que comportarà la desaparició d’una mitjana de 3.000 llocs de feina directes i incidirà en el teixit econòmic dels municipis del Priorat, el Baix Camp, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre, que envolten les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós.

El fons es finançarà amb l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, creat l’abril de l’any passat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.