La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar dissabte 23 d’octubre a Rasquera el Congrés Regional. La secretària general de la Federació, Norma Pujol, va explicar que l’objectiu era fer una radiografia de l’estat del partit i el seu pes institucional al territori, ratificar la proposta  de realitzar dos canvis de càrrecs a l’Executiva regional i fixar les línies estratègiques d’actuació.

Pujol va manifestar que “arran de la renúncia d’Alfons Montserrat, per motius professionals i laborals, al càrrec de president el passat estiu, l’Executiva regional va portar a ratificació el nomenament d’Albert Salvadó, com a nou president, i de Joan Roig, com a nou secretari d’Acció Sectorial, substituint en el càrrec al mateix Salvadó, que és qui l’ocupava fins ara”.

Albert Salvadó, després d’agrair a la militància el suport rebut, va explicar que al Congrés havien compartit el model de territori pel qual treballar des de les institucions. “Sabem que són un territori perifèric, estem compromesos en transformar-lo i convertir-lo en el millor territori del país”.

Entre els aspectes bàsics destacats hi ha el de la problemàtica del Delta de l’Ebre.  “Estem treballant-hi de manera discreta, però amb molt de rigor, sense renunciar a liderar-ne la solució, malgrat saber que la responsabilitat i la titularitat és del govern de Madrid, i al qual intentarem estirar per poder donar resolució al problema”. Va afirmar.

Salvadó també va anomenar altres aspectes importants “com el repte que suposa per a les Terres de l’Ebre, primer territori productor d’energia del país, el procés de transició energètica”. També  “la necessitat de disposar de noves eines per a la governança del  món local que ens puguin donar més potencialitats com a territori, apropant-nos a un model de vegueria que no sigui vulnerable a un recurs del Constitucional”;  i  per últim, “el projecte troncal de la Reserva de la Biosfera, que dona valor al producte primari, al sector agroalimentari i a les Terres de l’Ebre com a destinació turística sota el segell de sostenibilitat”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.