La Catedral de Tortosa acollirà el proper 30 d’octubre, i per primer cop, un procés de beatificació. Es tracta dels últims quatre màrtirs de la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans, un d’ells originari de Caseres, Terra Alta.

Per primera vegada a la història la Catedral de Tortosa serà l’escenari d’un procés de beatificació. El 29 de setembre del 2020 el Sant Pare Francesc va autoritzar la promulgació del decret, i finalment el Vaticà ha confirmat que el proper 30 d’octubre la Catedral tortosina acollirà la beatificació de quatre sacerdots operaris, morts per la persecució religiosa durant la Guerra Civil Espanyola.

Francisco Càstor i Aquilano Pastor, ambdós de Càceres, Millán Garde, de Cuenca, i Manuel Galcerá, nascut a Caseres, a la Terra Alta, formen part de l’últim grup de màrtirs de la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans. Per la procedència d’aquest últim màrtir, que forma part de la diòcesi de Tortosa, i perquè la Germandat va fundar-se també a la ciutat, la Catedral ha estat escollida com a indret per aquesta beatificació.

Segons recull la revista de la Germandat, són els quatre operaris que queden per beatificar d’un total de 30.