La Diputació de Tarragona posa en marxa una nova edició del programa d’ajuts Genius, que ofereix noves oportunitats als joves amb titulació superior que actualment estan aturats. Les beques, dotades amb 9.300€ per a cadascun dels 10 participants, promouen la realització d’estades professionals a l’estranger, en entitats o institucions vinculades a la Unió Europea. El termini de presentació de sol·licituds està obert fins al dia 20 d’agost de 2021.

La 2a edició del Programa Genius pretén consolidar aquesta línia de suport per a aquests joves al territori, afavorir una transferència efectiva de coneixements i fer més competitives i innovadores les empreses i institucions de la demarcació de Tarragona. Segons la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, “és important posar a l’abast dels joves ajuts com aquests que aposten per consolidar el capital humà al nostre entorn”. En aquest sentit, els principals àmbits d’actuació del projecte són el turisme, l’eficiència energètica i sostenibilitat, i/o la gestió d’informació, agenda urbana i repoblament, contribució a la transformació digital, educació i coneixement, projectes i xarxes de cooperació en l’àmbit de la Unió Europea.

El Projecte Genius es dirigeix a les persones menors de 35 anys residents a la demarcació de Tarragona, desocupades demandants d’ocupació, amb titulació universitària, amb titulació de Formació Professional de Grau Superior o amb certificat de professionalitat nivell 3. A  més, cal que aquestes acreditin coneixement d’anglès o francès (equivalent al B2 del MCERL). Les pràctiques formatives a l’estranger tenen una durada de 5 mesos i es completarà amb 2 mesos més en una entitat local (administració pública) de la demarcació de Tarragona, incloent-hi la Diputació de Tarragona, per tal que faci una proposta de millora o de desenvolupament d’un projecte vinculat amb els coneixements adquirits durant les pràctiques formatives en l’entitat estrangera.

Fins al dia 20 d’agost està obert el terminis de presentació de sol·licituds per a participar en aquesta edició del Programa Genius. Trobareu tota la informació a: www.dipta.cat/empren/programa-de-mobilitat-europea-per-a-joves-genius.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.