Balfegó, empresa especialitzada en pesca, aqüicultura i comercia­lització de tonyina roja, sota un sistema de responsabilitat empresarial sostenible social i mediambientalment ha tancat un acord de col·laboració amb l’escola de cuina Mom Culinary Institute, per promoure i impulsar la carrera acadèmica i professional de les dones al món de la restauració i l’alta gastronomia. Aquesta escola està constituïda pel xef Paco Roncero i la fundació County Hall Arts (CHA).

El punt de partida d’aquest acord ha estat convocar la primera edició de ‘Balfegó Talent’, un projecte per facilitar una formació d’excel·lència i especialització d’alt nivell en el camp culinari a joves talents. La beneficiària d’aquesta iniciativa obtindrà una beca per cursar el Títol Oficial de Grau Superior: Tècnica Superior de Direcció de Cuina.

Podran sol·licitar la beca, a través de la web de Balfegó, totes les estudiants i titulades que reuneixin les condicions establertes a les bases que contempla el programa. El termini de sol·licitud finalitza el 20 d’agost. (https://mailchi.mp/grupbalfego/balfegotalent)

Les candidates, a més d’emplenar el formulari corresponent, hauran d’enviar un vídeo en el qual expliquin perquè volen cursar aquesta formació, què els agradaria fer en acabar el grau, quines són les seves aspiracions professionals i quin referent femení els ha marcat. Per acabar, hauran d’enviar per escrit el seu currículum i una recepta original utilitzant la tonyina roja Balfegó. ([email protected])

El Mom Culinary Institute és un centre de formació professional integral en hostaleria i restauració,  amb vocació internacional, que a més de fomentar l’interès dels estudiants per l’alta gastronomia, persegueix impulsar la carrera acadèmica i investigadora dels xefs. Es tracta d’on espai formatiu d’última generació i compromès amb la sostenibilitat, el respecte a la naturalesa i l’excel·lència acadèmica.

“El nostre acord amb el Mom Culinary Institute demostra el nostre ferm i rotund compromís amb la gastronomia, la formació sostenible i el talent. Amb la beca ‘Balfegó Talent’ volem fer un pas més i recolzar la carrera acadèmica i professional de les dones en l’àmbit de l’alta gastronomia, un món dominat per homes al que les xefs tenen molt que aportar”, destaquen Montse Brull i Salomé Gaseni, co-fundadores de l’empresa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.