La ciutadania ja pot accedir per internet als documents històrics més consultats del fons docu mental de l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona gràcies a una aplicació de gestió d’arxius que permet visualitzar-los en línia. Amb aquest nou servei, els usuaris i usuàries que vulguin fer una consulta no caldrà que es desplacin fins a la seu de l’Arxiu, ubicada a la Canonja. 

Per consultar els documents, cal accedir al web https://arxiuenlinia.dipta.cat/ i fer la cerca. També és possible descarregar els arxius, tot i que no es podran utilitzar amb fins comercials, duen una marca d’aigua i caldrà citar la font en cas de fer-ne ús. Actualment s’hi poden trobar 47.145 ar xius digitalitzats públics referents a publicacions del Butlletí Oficial de la Província de Tarragona des del 1834 al 1996, del Cens Electoral i documents sobre expedients de Vies i Obres. A partir de la setmana vinent s’hi inclouran plànols del Cadastre i, en un futur, també imatges.  

L’Arxiu General de la Diputació rep unes 2.000 peticions de consultes cada any i més de la mei tat corresponen a documents digitalitzats com són les publicacions del BOPT, arxius d’Actes, Cens o del Cadastre, entre d’altres. L’objectiu d’aquest nou servei és afavorir l’accés de la ciuta dania dels arxius més consultats i també agilitzar el volum de feina a l’Arxiu.  

Dia Internacional dels Arxius 

El 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius. Per celebrar-ho, l’Arxiu General de la Di putació de Tarragona enguany ha difós un vídeo amb imatges de refugis antiaeris de la demarca ció de Tarragona conservades al seu fons documental. A més, aquest tarda també es presentarà el llibre Josep Mestres i Miquel. Vilallonga del Camp 1868-1949. President de la Diputació de Tarragona i Conseller de la Mancomunitat de Catalunya de Pilar Riera en un acte a l’exterior de l’Arxiu amb totes les mesures de seguretat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.