Balfegó, empresa especialitzada en pesca, aqüicultura i comerç de tonyina vermella, ha triat a l’enginyeria espanyola Satlink per a proporcionar connectivitat mòbil via satèl·lit a 17 dels 29 vaixells que componen la seva flota per a la campanya anual de pesca d’aquesta espècie que dóna principi avui. Gràcies a aquest acord, les embarcacions de l’empresa pesquera participants en la campanya disposaran d’un sistema de comunicació principal per a agilitar i optimitzar les seves operacions, així com per a digitalitzar gestions de control de l’activitat pesquera, com ara el registre de captures, realitzat manualment en campanyes anteriors.

Per a això, Satlink ha instal·lat en cada vaixell un terminal satèl·lit portàtil que serveix com a punt d’accés Wi-Fi per a dotar de cobertura satel·litària a fins a cinc dispositius mòbils simultàniament, siguin telèfons intel·ligents o tauletes, en zones fora de l’abast de les xarxes de comunicacions terrestres. La solució, denominada Iridium GO!, permet disposar de cobertura mundial de veu i dades a una velocitat de fins a 2,4 Kbps. Així mateix, permet localitzar els dispositius connectats mitjançant GPS i avisar als serveis d’emergència gràcies a la seva funcionalitat SOS.

El terminal és compatible amb els sistemes operatius Apple i Android i es connecta automàticament a la constel·lació de satèl·lits de baixa òrbita terrestre Iridium LEO. L’usuari només ha de descarregar una aplicació en la seva terminal per a realitzar i rebre crides, gestionar correu electrònic o accedir a contingut en Internet.

Segons Pedro Vigil, director comercial de Satlink, “hem buscat una solució versàtil que s’adapta a les necessitats de Balfegó quant a facilitat d’integració, senzillesa d’ús, robustesa i alta resistència. Amb ella, garantim 100% de cobertura satel·litària en un entorn de treball tan exigent com és un vaixell en alta mar en plena campanya de pesca de la tonyina vermella i, per tant, una activitat més segura i eficaç en termes de comunicació i gestió”.

Cal recordar que Satlink manté des de 2009 un acord de col·laboració amb la Confederació Espanyola de Pesca (CEPESCA), de la qual Balfegó és associat, per a desenvolupar i implementar tecnologia avançada aplicada a pràctiques pesqueres sostenibles, optimització de costos operacionals i serveis de comunicació per a les tripulacions en la flota pesquera espanyola.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.