Històric! El FC Barcelona s’ha convertit en el primer club a guanyar la Champions femenina i masculina i el gandesà Rafel Navarro és ja el primer ebrenc en guanyar la màxima competició internacional. Un fet extraordinari després que el Barça de Lluís Cortés s’hagi proclamat campió d’Europa a Göteborg (0-4), per primera vegada en les memòries del futbol femení blaugrana.

Diuen que les primeres vegades no s’obliden. I si són nits com la viscuda aquest diumenge a Göteborg, menys encara. El FC Barcelona s’ha proclamat campió d’Europa després de golejar el Chelsea per 0-4 en una final resolta en els primers 20 minuts de partit, quan el resultat era ja de 0-3. Leupolz en pròpia porta, Alexia (pen), Aitana i Graham Hansen han estat les golejadores d’un Barça superior de principi a fi.

En vint minuts tenien el partit enllestit quan se situaven amb un contundent 0-3 al marcador que deixava la final vista per sentència. Quan només s’havien disputat 37 segons, un obús des de la frontal de Martens que petava al travesser acabava generant l’acció desafortunada per al club londinenc que en l’intent de rebutjar el perill de la seua àrea el rebot es va convertir ena rematada imparable que es col·lava pel mateix escaire. Als tretze minuts arribava el segon des del punt de penal comès sobre Jenni Hermoso. Alexia Putellas no perdonava enganyant a la portera i eixamplant l’avantatge del Barça al marcador. I no quedaria aquí el recital blaugrana quan en una excel·lent jugada col·lectiva Martens entrava fins la línia de fons i li servia el gol en safata de plata per a Aitana. 0-3 i final sentenciada en 20 minuts.

Però abans del descans encara hi havia temps per a més quan Graham Hansen ha anotat el 0-4 en el minut 35 després d’una brillant jugada per banda esquerra de Lieke Martens. Seva ha estat la passada de la mort perquè la noruega rematés a gol a plaer. La represa ja no feia falta ni jugar-la i el Barça ha controlat els següents 45 minuts deixant passar el temps i saborejant la victòria.