38 àrbitres de futbol sala han estat citats al Pavelló Municipal Sant Bernat, d’Olesa de Montserrat, per a realitzar la repesca de les proves físiques i tècniques. D’aquesta manera, es tanca l’examen físic arbitral de la vigent temporada.
Punt final a les proves físiques arbitrals de futbol sala amb la jornada de repescaExaminat el nivell físic dels àrbitres. Després que el passat 13 i 14 de març el Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de la Lliga Catalana de Futbol Sala de l’FCF convoqués les segones proves físiques de la temporada 2020-2021, amb la repesca celebrada el diumenge 18 d’abril queda tancat l’examen físic arbitral anual.

En aquesta jornada de repesca hi estan convocats tots aquells àrbitres que no van superar les proves en primera instància, per no haver-se presentat, per lesió, o bé, per no arribar als temps marcats.

Unes proves físiques que s’han dut a terme al Pavelló Municipal Sant Bernat, d’Olesa de Montserrat, el diumenge 18 d’abril, de 15.00 a 18.00 hores.

Al llarg de la tarda s’han dut a terme 3 torns per tal de reunir a grups reduïts de col·legiats, respectant les mesures sanitàries actuals.

A la jornada de repesca hi han estat convocats un total de 38 àrbitres de les categories Sènior A, Sènior B, Base i de l’Escola, de les delegacions d’Anoia, Baix Llobregat, Barcelona, Catalunya Central, Girona, Lleida, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Tarragona i Terres de l’Ebre.

Dels 38 col·legiats citats, dos d’ells àrbitres de categoria sènior A de les Terres de l’Ebre, s’han presentat 37, dels quals 36 han estat aptes i 1 no ha superat les proves, per no arribar als temps marcats.

Les proves físiques i tècniques del CTAFS són obligatòries per als àrbitres de totes les categories, excepte per als àrbitres assistents, i serveixen  per mesurar el nivell físic dels col·legiats. Unes proves que s’han de superar en dues convocatòries al llarg de la temporada: una a l’inici d’aquesta i l’altra, a mitjans de la competició.

Per això, els convocats han hagut de superar tres proves diferents:

PROVES FÍSIQUES DEL CTAFS
‘Test Yo-Yo’: amb l’objectiu de mesurar la capacitat de recuperació d’una persona que se sotmet a un exercici progressiu màxim i intermitent, realitzant una sèrie de repeticions amb carreres d’anada i tornada de 40 metres, variant la velocitat en progressió ascendent.
‘5×30’: es basa en mesurar la velocitat mitjana en carreres ràpides i repetides en una distància específica, similar a la carrera específica que realitza un àrbitre en una pista de futbol sala.
‘Zig/Zag’: per tal de mesurar la velocitat mínima en un circuit amb les diferents sformes que pot córrer l’àrbitre (frontal, lateral i cap enrere) en una pista de futbol sala.

Amb la jornada de repesca s’ha posat punt i final a les dues convocatòries de les proves físiques arbitrals de la vigent temporada, que han de superar tots els àrbitres del CTAFS, per tal de que els aptes puguin continuar xiulant fins a la finalització de la competició.

Font: FCF

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.