El divendres 5 de març arrenca la VIII edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Una edició que presenta algunes novetats per tal de complir amb les mesures de restricció imposades per la situació sanitària actual.

Així, aquest any, els restaurants de l’Ametlla de Mar i l’Ampolla oferiran els seus menús gastronòmics amb la galera com a protagonista als habitants del Baix Ebre, mentre que els restaurants de Sant Carles de la Ràpita i Alcanar faran el propi per als veïns del Montsià.

El que no canvia, un any més, són els vins que maridaran els menús en cada una de les quatre localitats marineres: vins de la Denominació d’Origen Terra Alta, uns vins que mariden a la perfecció amb la galera, un producte local i de gran qualitat, típic de l’Ebre, ple de proteïnes, vitamines i minerals, i que, a diferència d’altres crustacis, és baix en calories i de fàcil digestió.

Fins al 28 de març, aquells que puguin apropar-se a alguns dels restaurants que participen de les jornades podran degustar plats com ara púding de peix i marisc amb crema de galera, arròs de galeres i carxofes, fideuada de galeres, galeres a l’aroma de taronja o raviolis de galera amb porro caramel·litzat. Gastronomia local perfecta per maridar amb la Garnatxa blanca de la DO Terra Alta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.