La CUP vol blindar la mesa del Parlament perquè s’hi pugui debatre de tot i rebutgen que hagin demanat la presidència com s’ha publicat recentment. La membre de la CUP a les Terres de l’Ebre, Júlia Urgell, ha explicat que cal fer un front a la cambra catalana per treure altaveus a VOX. La CUP també pensa exigir un acord per un canvi en el model d’ordre públic a Catalunya.

Les negociacions per formar Govern se centren ara en la composició de la mesa i la CUP es mostra disposada a formar-hi part. Aclareixen que no han reclamat la presidència sinó blindar la mesa perquè s’hi pugui avançar en el procés independentista i al mateix temps anul·lar el discurs de l’ultra-dreta.

Dins d’aquests acords per formar Govern, la CUP reclama una revisió del model policial després que durant els aldarulls dels últims dies una manifestant perdés un ull per l’impacte d’una bala de foam. Reclamen també que es doni veu als joves que han sortit a protestar.

A nivell territorial, la CUP assegura que portaran al Parlament aquells temes que han posat sobre la taula durant la campanya: com la revisió del decret d’energies renovables o del canal Xerta-Sènia.

Periodista.