El diputat electe d’En Comú Podem per Tarragona i regidor de Tortosa, Jordi Jordan, proposarà un lobby ebrenc al Parlament als altres diputats del territori. Jordan creu que els cinc diputats ebrencs, de quatre partits diferents, haurien de fer com feien els electes de Girona i fer pinya en torn als temes que afecten les Terres de l’Ebre. Des dels comuns segueixen insistint en govern d’esquerres a Catalunya i retreuen el doble discurs d’actual executiu pel que a fa les protestes al carrer i el model d’ordre públic.

Jordi Jordan vol proposar un formar un lobby ebrenc al Parlament amb la resta de diputats del territori. El cap de llista d’En Comú Podem a Tarragona i diputat electe ho proposarà als dos representants d’Esquerra, a la de Junts per Catalunya i al del PSC. Cinc diputats, diu Jordan, per defensar les Terres de l’Ebre independentment del color polític.

El diputat electe d’En Comú Podem, Jordi Jordan, afirma: “Jo crec que el que hauríem de fer és un lobby ebrenc com fan altres territoris. A mi m’explicaven que els diputats de Girona es repartien a les diferents comissions del Parlament algunes qüestions relacionades en Girona i s’anaven ajudant mutuament. Jo el que proposaré és a la resta de diputats i diputades del territori és que en aquelles qüestions que puguéssim traure profit per al nostre territori anéssim junts”.

Des d’En Comú Podem segueixen apostant per un govern d’esquerres a Catalunya, encara que això vulgui dir que un dels altres dos actors, Esquerra o el PSC, doni suport extern. “Veurem quin tipus de legislatura hi haurà, però el que sí auguro és que si es torna a repetir un govern d’ERC i Junts, amb el suport de la CUP, serà tot el que vulguéssem menys estable, ho dic perquè els dos principals socis les relacions estan molt malmeses i a més amb la CUP a dins o fora, això pot ser com una espècie de polvorí”, assegura Jordan.

Sobre les protestes dels últims dies a Catalunya, En Comú Podem ha demanat no criminalitzar la protesta i condemnar els actes vandàlics, al mateix temps que revisar la utilització de bales de foam. Jordan també ha afegit que la relació de Movem amb l’espai dels Comuns està sent bona i que la coincidència és total, malgrat que des de Movem volen seguir mantenint la seva pròpia línia i estructura organitzativa.

 

Periodista.