El PSC es compromet a portar al Parlament el projecte de construcció d’un nou hospital a Tortosa sigui des del Govern o des de l’oposició. El secretari d’Acció Política i Món Rural dels socialistes ebrencs, Francesc Miró, assegura que el PSC està treballant per formar govern amb els Comuns malgrat no tenir cap majoria assegurada. En qualsevol cas, assegura Miró, creuen que hi haurà una majoria alternativa al Parlament per aprovar propostes com la del nou hospital.

El Partit Socialista confia en el fet que durant la pròxima legislatura hi hagi una majoria alternativa al Parlament que permeti aprovar propostes diferents a les que defensa el govern. Una d’elles, amb la que el PSC s’ha compromès, és la construcció d’un nou hospital de referència a Tortosa.

“Junts per Catalunya i Esquerra Republicana si acaben formant govern hi ha propostes que no compartixen al territori, però que la majoria dels grups parlamentaris que hi haurà a la nova composició sí que donaran suport, com el nou hospital a Tortosa, jo crec que no hi ha ningú que estiga en contra d’un nou hospital a Tortosa”, assegura Miró. El secretari d’Acció Política i Món Rural del PSC a les Terres de l’Ebre també pensa que “en este cas el que van prometre Junts i ERC és un acord de mínims i per tant si hi ha una proposta que nosaltres la portarem a terme tant com si estem al govern com si estem a l’oposició d’un nou hospital jo crec que s’acabarà aprovant”.

El PSC confia a poder formar govern amb els Comuns malgrat que la suma només els dona 47 diputats i no sembla que puguen arribar a la majoria. El nou escenari polític, amb un 51% de vot a formacions independentistes, no implica, segons el PSC, que es pugui parlar d’un referèndum d’autodeterminació, ja que segueix sense haver-hi majoria per canviar la constitució. Per això, aposten per un millor encaix de Catalunya dins l’Estat espanyol.

“Quan estàvem per sota del 50% també deien que es legitimava, amb un 50% no es pot fer una reforma de la constitució ni es pot anar a una declaració unilateral d’independència i ells ho saben”, assegura Miró. El PSC valora positivament la crescuda electoral a les Terres de l’Ebre, retallant distàncies amb Esquerra Republicana, perquè creuen que la gent ha entés el missatge del candidat socialista, Salvador Illa de no dedicar més esforços al procés i de dialogar.

Periodista.