Hernan Subirats, president de la Rapitenca, del fet que la Primera catalana ha de reprendre la temporada, ahir dilluns a Minut 91, a Canal Terres de l’Ebre, va manifestar que “pensem que la vinculació de la Primera catalana amb la Tercera divisió ja sé sabia a l’octubre i llavors no se’ns va considerar imprescindibles i ara, en canvi, quan gairebé no hi ha marge de temps, se’ns diu que hem de jugar“. Els 40 clubs de la Primera catalana van fer un manifest transmetent al president de l’FCF, Joan Soteras, dubtes que “s’han d’aclarir”. Entre aquests dubtes, segons Hernan, cal destacar que “la Generalitat ha comunicat que els partits han de ser a porta tancada. Per tant, volem saber les ajudes que tindrem i que, amb aquestes, puguem estar a l’altura de la Tercera divisió pel tema dels protocols sanitaris per fer proves PCR i, en general, per efectuar els controls corresponents“. D’entrada, la represa pels equips a la Primera catalana podria ser opcional, ja que no hi haurà descensos a segona catalana, categoria que no competirà en declarar-se nul·la com la Tercera i la Quarta.

Sobre que farà la Rapitenca, el president va dir que “ho haurem de parlar, però és evident que, com he dit, volem unes garanties per dur a terme aquesta represa i que tornar a competir no sigui un problema per al club. A més, en el nostre cas, en els pròxims mesos, ha d’haver-hi un relleu presidencial i a la directiva i si es confirma que hi ha interès d’un grup de socis en agafar el club, obrirem termini de presentació de candidatures i ho parlarem amb la candidatura/es que pugui/n existir. La decisió actual també afecta els relleus que puguin haver-hi perquè la situació, en l’àmbit econòmic, pot influir i potser una o una altra en el cas de jugar o no. I ells, com a possibles futurs gestors, tenen també coses a dir al respecte. I la decisió, d’alguna manera, podria estar també a les seves mans. I si diuen que no interessa jugar, doncs plantejaríem aquesta possibilitat, tenint en compte que d’alguna manera això afecta la seva gestió de futur al club“. La tornada al futbol també influeix la Preferent juvenil i la Preferent femenina, per estar en connexió, amb descensos i descensos d’una categoria superior d’àmbit estatal que sí que ha jugat i està jugant des de l’inici.

El president de l’Amposta, Carlos Gilabert, ja va manifestar la setmana passada que no li semblava bé, amb la situació sanitària actual, que el juvenil hagués de tornar a competir. La Rapitenca també té el juvenil a Preferent. Segons Hernan, “en la mateixa línia que amb el primer equip de Primera catalana, calen unes respostes respecte al dispendi econòmic que han d’haver-hi pels protocols. A més, en aquest cas, també cal considerar que s’ha de parlar amb els pares perquè hi ha jugadors menors d’edat i la decisió final també hauria de ser de les famílies“.

Al mateix programa, German Inglés, tècnic de l’Ascó, va mostrar satisfacció per tornar a jugar, deixant clar que el primer, com s’ha manifestat des del club, és la Salut, però ell considera que el futbol és segur i que és una bona notícia que es pugui competir altre cop. German també va aclarir que ell parla des d’una perspectiva tècnica i que entén que poden haver-hi clubs que tinguin dificultats i que qüestions que s’han de comentar. El míster de l’Ascó no ha ocultat que creu que hi haurà més equips que al final competiran i això farà que la lliga no s’adulteri com podria passar si n’hi ha un bon nombre que decideixen no jugar. “Jo crec que al final seran més clubs els que voldran competir, que no pas els que no vulguin fer-ho. Fins i tot diria que hi ha jugadors de Segona que serien partidaris de jugar“. En aquesta línia, l’Ascó està treballant per fer incorporacions i està a prop de fitxar un jugador de segona.

D’altra banda, el president del Gandesa, Marc Fornós, va ser contundent davant de la problemàtica actual: “el futbol no és prioritari i en aquests moments estem pitjor, en l’àmbit sanitari, que a l’octubre que es van aturar les competicions“. El president del Gandesa advertia que aquest dimarts la junta directiva es reunia per parlar sobre l’afer i mantenia que “no ens tremolarà el pols per prendre una decisió dràstica si fos necessari, independentment de si hi ha sanció o no, com ja va fer l’amateur a l’estiu passat, retirant l’equip abans de començar la lliga. A més de la situació sanitària, és inviable haver de jugar a porta tancada, amb el que això representa“.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.