El candidat d’Esquerra al Parlament, Lluís Salvadó, acompanyat de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i de la candidata i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, han presentat les propostes en l’àmbit de la digitalització del partit, davant la nau del polígon del Molló habilitada pel Consell, on s’està desenvolupant el projecte de desplegament del 5G.
Salvadó ha destacat  “l’acceleració dels processos de digitalització” provocats arran de la pandèmia, i els cinc eixos d’actuació dels republicans. “Un és el Pla de digitalització del món educatiu de les Terres de l’Ebre on s’han invertit 5 M€;  i un segon és l’acompanyament a tot el sector agroindustrial perquè s’introdueixi dins dels canals de comercialització digitals que donen competitivitat i sortida al nostre producte agroalimentari de proximitat i qualitat”.
El candidat també ha apuntat que “cal aprofitar encara més el teletreball el qual ha esdevingut una oportunitat per a territoris com el nostre, allunyats de les grans àrees metropolitanes, fixant els joves i permetent el retorn de gent formada als seus municipis”.
Salvadó ha afirmat que “volem acompanyar la creació d’un ecosistema digital i per fer-ho hem d’estar a primera línia de la connectivitat digital d’alta capacitat, amb 5G i fibra òptica pública”.
En aquest sentit, a més, s’ha compromès a impulsar “un Fòrum TIC a les Terres de l’Ebre, perquè al territori comencem a tenir empreses innovadores i emprenedors que estan impulsant projectes en l’àmbit de les noves tecnologies, i cal que des de les administracions ens comprometem i prioritzem aquest sector de futur”.
Gemma Carim, s’ha mostrat orgullosa que la Ribera d’Ebre lideri el projecte 5 G en l’entorn rural. “La Ribera d’Ebre hem estat pioners a Catalunya del coworking rural”, fet que ha vinculat tant a la gran trajectòria i feina feta en l’àmbit tècnic, com a la  designació per a ser la seu de la Mobile Week.
Carim ha reivindicat que “ser un territori rural no és només agricultura o pagesia, sinó que també pot significar innovació i energia, com és el nostre cas”. La candidata ha explicat que la tecnologia 5G a la comarca s’aplicarà en actuacions dels sectors de l’energia, la salut i l’alimentari; i que s’està formant  professors dels instituts de Móra d’Ebre i Flix per a poder impartir crèdits de Formació Professional en els que aquesta tecnologia en sigui protagonista.
Noemí Llauradó ha recordat que “la fibra òptica és una demanada de tots els ajuntaments i des de l’any 2019 la Diputació estem desplegant-la arreu, passant pels vorals de la nostra xarxa de carreteres els conductes de les canalitzacions de la fibra. Fet important perquè el 5G  necessita estar connectat amb fibra òptica per rebre i distribuir la gran quantitat de dades que irradiarà”.
Llauradó ha explicat que l’any 2020 la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya van signar un conveni de 33,7 M€ per accelerar, encara més, el desplegament de la fibra òptica, i que l’any  2022 hi haurà el 75% de la població de la demarcació connectada.
La presidenta ha donat el seu suport a l’Àrea 5G Terres de l’Ebre, la primera que s’ha desenvolupat. “Això està molt vinculat a la lluita en contra el despoblament i afavorir l’arrelament al territori. El desplegament d’aquestes tecnologies propiciarà que ens puguem desenvolupar individual i col·lectivament amb independència del lloc on decidim viure”. Ha manifestat.
ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.