El comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha exigit als gestors del centre i al Consell d’Administració de Salut Terres de l’Ebre “la immediata contractació” d’un servei de seguretat. La petició s’ha formulat després dels “greus fets” ocorreguts la matinada del dia 18 de gener en què un pacient va agredir diversos treballadors de l’Hospital que “han acabat amb ferides i cops de diferent consideració”, ha explicat el comitè d’empresa en un comunicat. “Fins ara hi havia hagut diferents agressions, però mai havien arribat a l’agressió física”, afegeix.

Els representants dels treballadors han detallat concretament que l’agressor va donar una empenta a una doctora, va clavar una bufetada a una infermera i va fer caure a terra un administratiu, a qui també va donar cops i puntades. El personal va trucar als Mossos d’Esquadra i efectius del cos policial van reduir i detenir l’individu.  El comitè recorda que en anteriors ocasions havia sol·licitat la contractació d’aquest servei que mai ha rebut una resposta positiva per part de l’empresa.

En un comunicat, la direcció ha volgut “deixar constància de la gravetat dels fets ocorreguts” i ha apuntat que, a més de “fer tot l’acompanyament possible als agredits”, es personarà en l’actuació judicial ja iniciada per les agressions i desperfectes ocasionats a les instal·lacions. A més, s’obrirà un expedient informatiu intern per revisar els circuits en relació amb els fets.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.