Va arrencar l’any 2021 com va acomiadar l’any passat el Base Oviedo que entrena el tortosí Toni Malla: amb victòria convincent. I obrint un forat de cinc punts respecte al tercer classificat, després de la derrota per la mínima en el duel directe entre el segon i el tercer classificats, el Gijón i el Cafés Toscaf (30-29).

Falten dos partits per tancar la primera volta del campionat i consolida les expectatives el conjunt asturià de disputar la promoció d’ascens a la Divisió d’Honor Plata, que tan sols ha perdut un partit en aquesta primer tram de lliga, davant l’Ademar ‘B’ que va aconseguir a la setena jornada trencar la imbatibilitat dels de Malla a camp propi, on al marge d’aquest partit ha pogut sumar-ho tot en el que va de temporada. Era el sisè partit consecutiu que es saldava amb victòria de l’Oviedo, que no va acusar la falta de ritme en el retorn a la competició després de l’aturada nadalenca.

Davant el Villa de Luanco van imposar la lògica tot i costar-los als primers minuts de partit on va presentar oposició l’equip rival. Tot i així, els de l’entrenador ebrenc van aconseguir situar-se amb avantatge als sis minuts i ja no van deixar aquesta circumstància del joc en cap moment (2-1). Des de llavors el bon joc defensiu, les bones actuacions dels dos porters i aprofitant les accions d’atac van aconseguir un contundent 15-8 al descans. La irrupció de Tolmos, amb cinc gols entre els minuts 17 i 27, va resultar definitiva.

A la segona meitat, el conjunt visitant no es va rendir i va plantar cara al líder. No obstant això, els de Malla van aconseguir controlar el ritme del partit a la perfecció. Malgrat que els visitants retallaven distàncies en els primers minuts, els locals no aixecaven el peu de l’accelerador en cap instant. Horta i Zapico, amb tres gols cadascun, van ser els homes més destacats en la segona meitat en l’apartat golejador. Partit resolt, sense massa engúnies per a un Oviedo que vol aconseguir el títol d’hivern i va ben encaminat per a fer-ho.

Toni Malla al final del partit valorava de forma positiva el triomf del seu equip “són dos punts importants per a seguir líders. Seguim en la nostra tònica, defensar i córrer. En atac hem jugat disciplinats, encara que és cert que hem estat una mica més erràtics en les últimes accions, en el llançament, últim passi… era normal. Portem gairebé un mes sense competir i hem de recuperar sensacions de partits”. Malgrat tot, Malla li treia importància a aquest fet en reconèixer que “l’equip continua creixent. Estem preparats per al que ve. Content per la victòria i per seguir líders”.

El tècnic tortosí reconeix que les setmanes sense competir durant el Nadal, “clar que preocupaven. Pareix molt de temps, véns d’una bona dinàmica i ens mesurem a un rival que fa un bon handbol. Encaràvem el partit amb respecte”, però explica que els seus han superat aquesta situació “amb escreix. És cert que hem estat fallones en les últimes accions, però sabia que podia passar això. Ens toca continuar treballant”.

Dissabte que ve el Base Oviedo visitarà Balopal. en el que serà l’últim desplaçament de la primera volta, a partir de les 20 hores del vespre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.