El tram inicial de la Via Verda del Carrilet, comprès entre la Sucrera i el Club de Rem, serà de manera provisional de mobilitat compartida entre bicicletes i vehicles i la velocitat màxima serà de 20 quilòmetres per hora, segons que ha comunicat aquest dilluns el Consell Comarcal del Baix Ebre, impulsor i promotor del projecte. L’anunci arriba després de les queixes veïnals i del grup municipal de Junts per Tortosa fetes a les obres d’adequació de l’antic traçat del Carrilet de la Cava en Via Verda, obres que són ja a la recta final.

La Via Verda del Carrilet s’ha habilitat sobre els terrenys cedits per ADIF al Consell Comarcal per executar les obres d’adequació d’un carril bici, un projecte que té el suport de tots els grups comarcals i al qual l’Ajuntament de Tortosa va concedir la llicència d’obres el passat mes de setembre.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha lamentat la roda de premsa que van oferir els regidors de Junts per Tortosa divendres passat. “Es van dir coses que no són certes, el projecte de pavimentació de la Via Verda segueix estrictament el traçat que és propietat d’ADIF, un projecte que té tots els permisos municipals i d’altres organismes i que s’ha executat d’acord amb la llicència municipal concedida”, ha dit Faura. En aquest sentit, a més de la llicència d’obres de l’Ajuntament, l’obra té les corresponents autoritzacions de Costes, el Consorci d’Aigües de Tarragona i la Comunitat de Regants, segons ha remarcat la institució comarcal.

“Ens sorprèn que l’Ajuntament de Tortosa que no ha fet cap al·legació al projecte ara qüestioni l’actuació, però el més sorprenent és que el senyor Domingo Tomàs titlle de nyap aquesta obra. Precisament ell que és conseller comarcal, que coneix perfectament el projecte i que a més és regidor de Serveis de l’Ajuntament de Tortosa”, ha assenyalat Faura.

Aquest dilluns les dues administracions, el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de Tortosa, han mantingut una reunió per buscar solucions que milloren el trànsit de vehicles, per resoldre problemàtiques concretes d’alguns particulars i per trobar una solució definitiva al camí que condueix fins al Club de Rem, on de moment, la circulació serà compartida.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.