Junts per Tortosa ha denunciat aquest divendres “la mala execució” d’un tram de la futura Via Verda del Carrilet, que ha fet el Consell Comarcal del Baix Ebre. L’obra, pràcticament finalitzada, ha provocat les queixes del veïnat de la zona i de propietaris de finques agrícoles per la solució adoptada, que dificulta en alguns punts el trànsit dels vehicles que fins i tot han d’envair la via ciclista.

“L’execució de les obres de la via verda ha estat pèssima”, ha remarcat el regidor de Junts per Tortosa, Domingo Tomàs, que s’ha fet ressó també de les queixes del veïnat i pagesos. Tomàs ha explicat que el dia 9 de desembre, l’alcaldessa de Tortosa va donar trasllat al president del Consell Comarcal, Xavier Faura, que el projecte que estaven executant “no garantia la compatibilitat dels vehicles i el nou vial ciclista, com tampoc l’accés a finques particulars”.

Segons el regidor, tot i aquest advertiment, el 17 de desembre el Consell Comarcal va instal·lar pilones i elements físics, “amb l’agreujant de la inseguretat que suposen”. “Després d’un segon requeriment, el Consell Comarcal ha començat a retirar aquestes pilones”, ha dit Tomàs.

El regidor ha manifestat que “l’obra executada no dona compliment en la seua totalitat a la llicència atorgada i que l’execució de l’obra obliga els vehicles en diferents punts a circular totalment pel carril bici”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.