El director dels serveis territorials del departament d’Agricultura, Jesús Gómez, ha confirmat que l’any que ve es posarà en marxa el primer tram del canal Xerta-Sénia. De fet, ja hi ha tres zones amb suficient massa de regants. Gómez ha deixat clar que el canal serà una regadiu de suport per conreus de secà com l’olivera i l’ametller que pateixen habitualment variacions en la producció.

El departament d’Agricultura ja té tres zones amb més d’un 40% d’adhesions, el que permetria iniciar les obres. El primer tram és precisament a Xerta on es preveu que les obres es liciten l’any vinent. El director territorial d’Agricultura assegura que el canal permetrà als cultius de secà com l’olivera i l’ametller ser més competitius.

D’altra banda, en l’entrevista al programa l’Ebre al Dia de Canal Terres de l’Ebre, Gómez ha detallat el Pla de Gestió d’Aigües Dolces del delta proposat pel departament. Es tracta de destinar els excedents d’aigua de rec a millorar l’aportació d’aigua dolça a les basses i badies.

El director territorial del DARP també assegura que la producció d’arròs del delta ja no pateix els efectes del caragol maçana. Si bé a l’hemidelta esquerre la plaga segueix molt estesa, els tractaments de saponina fan efecte. Ara el Departament treballa perquè el cost econòmic als productors sigui menor.

 

Periodista.