Nova victòria del Base Oviedo que dirigeix el tortosí Toni Malla i que els torna a situar dintres les places de promoció d’ascens. Un triomf sòlid que van sumar davant un conjunt que intentava retallar distàncies amb la zona de promoció d’ascens com el Ciudad de Salamanca. Aprofitaven així la jornada de descans de l’Ademar B, per treure-li el segon lloc a la taula i segueixen a dos punts del líder de la categoria, el Gijón, tot i tenir un partit menys disputat.

El partit va tenir dues directrius ben marcades: la solidesa defensiva (només van cedir 13 gols en contra) i saber sobreposar-se a un inici dubitatiu que els va tenir vuit minuts sense anotar al principi del matx. Era un partit transcendental. Això es notava, presentant batalla els locals durant gran part de la primera meitat. Però a mesura que avançaven els minuts els de Malla van trencar el partit i des que es van posar per davant al marcador amb el 3-4, van manar sempre a l’electrònic. S’arriba al descans amb un còmode avantatge de 6 a 12 per als visitants.

A la represa, intentaven els locals sortir intensos però no es deixaven intimidar els d’Oviedo que seguien ratllant a molt bon nivell en defensa. Amb el pas dels minuts incrementaven el ritme els asturians dominant l’encontre amb solvència.

L’entrenador tortosí Toni Malla, es mostrava molt satisfet després de la victòria del seu equip i destacava el bon paper defensiu “Les nostres consignes eren clares. Era un partit important i Salamanca és un rival complicat. Volíem seguir amb la nostra virtut defensiva, cada vegada entenem millor el nostre sistema defensiu i la porteria també ajuda”, sentenciava. Malla admetia que “volíem un partit seriós i ordenat. Crec que és el que ens faltava en els últims partits” i afegia que “hem donat minuts a tots, fins i tot Raúl, jugador del filial, ha debutat aquesta temporada”.

Estem contents pel treball, per l’actitud, per la humilitat a l’hora d’enfrontar-nos a un rival que ens va posar les coses difícils al principi, però hem estat cauts i tranquils i des del minut 20 hem portat el partit al nostre costat gràcies a la defensa” comentava Malla que a més afegia que “tenim un bon equip, gent que treballa molt. El problema és que volem fer les coses massa de pressa. Ens han donat el paper de favorits des de fora, però els partits cal jugar-los i hem de tenir una certa tranquil·litat. Estem en procés de construcció” i explica que aquesta temporada és una carrera de fons. “Hem fet bona feina en les primeres jornades davant rivals potents, però hem de continuar construint. Les coses aniran sortint a poc a poc. Ens toca mirar partit a partit. Cal treballar per a guanyar els dos partits davant Delícies. Cal ser humils i honestos”.

En la pròxima jornada, reben al poliesportiu de Vallobín al quart classificat per la cua, el Balonmano Delícias de Valladolid, dissabte a partir de dos quarts de vuit del vespre.